14 juni 2013

Bloemen ♥ Bloemencupcakes maken!

Geschreven door: Cato
Wat is er lekkerder dan cupcakes? Bijna niets! Ik deed wat research op internet naar 'bloemencupcakes' en de eerste de beste die ik vond, leek me meteen het lekkerst! Sorry, normaal zal ik het zelf maken, maar nu was ik hard aan het leren voor toetsen! Volgende keer gewoon weer vanaf mijn hand, haha! 
Lees verder voor lekkere cupcakes met een mooi bloemetje als 'kers op de taart'! 


Bereidingstijd: 30-60 minuten 

Ingrediënten voor 12 personen
Blue Band Vloeibaar met Roombotersmaak
- 125 g Blue Band Vloeibaar met Roombotersmaak (zie plaatje beneden)
- 2 eieren 
- 100 g witte basterdsuiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 0.5 theelepel bakpoeder
- rasp en sap van 1 limoen
- 100 ml melk

Voor de garnering:
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- groene kleurstof voor levensmiddelen
- 12 marsepeinen bloemen (of zelf maken, zie de tip!)
- strooigarnering in kleur naar keuze

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Klop de Blue Band vloeibaar met de eieren en de suiker met de mixer luchtig en romig. 
Zeef het bakmeel met de bakpoeder en roer het met de limoenrasp, het sap en de melk door het eimengsel.

Verdeel het beslag over de papieren cakevormpjes en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en voeg naar wens kleurstof toe. Verdeel de slagroom over de cupcakes en garneer met de bloemen en het strooisel.

En nu de versiering!

Van marsepein kun je bloemetjes maken. Breng de marsepein op kleur met levensmiddelen kleurstof en kneed het goed door. Vorm er kleine blaadjes van en druk ze op elkaar. Laat de marsepeinen bloemetjes drogen op een stuk bakpapier. Easy it is!

En je kunt gaan genieten van jouw zelfgemaakte, overheerlijke bloemencupcakes!

Vind jij cupcakes ook zo overheerlijk?

3 opmerkingen:

  1. Ik ben echt een ramp met bakken en koken maar die roosjes zien er zo cute uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren! Wij lezen jouw reactie altijd!

Tip: snap je het reageerbalkje niet? (Wij eerst ook niet... haha) Klik op het balkje naast 'Reageer als', daarna 'Naam/URL'. Voer jouw naam in en jouw eigen blog (als je die hebt). Klik op 'doorgaan'. Dan kun je je reactie invullen en publiceren maar! :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥