10 juni 2013

Bloemen ♥ Zelf een boeket plukken

Geschreven door: Cato


Hoe leuk is het om een boeketje bloemen op je tafel te hebben? De vrolijke kleuren, het frisse gevoel... Op de markt kan je mooie bloemen voor weinig geld halen, maar het kan natuurlijk altijd cheaper... Pluk gratis en voor niks jouw eigen boeketje! En je hoeft er niet eens voor naar het bos.
Alvast één tip: gebruik een tuinschaar!Ga gewoon lekker wandelen en kijk goed om je heen. Overal kan er een mooi bloemetje verstopt zijn, hoe klein het ook is. Soms zijn niet alleen bloemen mooi in jouw boeket, maar kun je ook boombladeren plukken. Dat geeft jouw boeket mooi volume.

Allemaal bloemensoorten! Geel, blauw, paars, groen, wit, roze... Jup! Dit vond ik wel een grappige plant :)Als je goed kijkt, vind je niet alleen de opvallendste bloemen (in dit geval nu de gele), maar ook andere planten, die allemaal mooi in jouw boeketje passen.


Deze bloemenstruik was gepland.


Als je deze 'tak' bijvoorbeeld afknipt, wordt jouw boeketje al wat groter en volumineuzer en het staat ook nog eens leuk. 


Een sfeerfoto.

Wat de tekst hierboven al zegt: naast de snelweg zijn er heus wel bloemen te vinden! Zie hier hét bewijs!En als je dan denkt dat je genoeg bloemen hebt gevonden, bind je jouw eigen vers-geplukte boeketje vast met een touwtje. Omdat ik geen dunner touwtje vond, heb ik maar een dik touw gebruikt. Werkte prima, toch?En dan tadáa - mijn boeketje. Verschillende soorten bloemen, planten en bladeren, samengebonden met een touwtje, in een vaas gezet en hup, op de tafel! Staat dit gezellig of niet?Herken jij een paar bloemen/planten/bladeren, die je op deze foto ziet?

Hartstikke leuk toch? Verser kan niet en goedkoper ook niet. Het enige wat je nodig hebt is een tuinschaar, vaas en een touwtje. O, en water natuurlijk. 

Pluk jij zelf ook mooie boeketjes?

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je wilt reageren! Wij lezen jouw reactie altijd!

Tip: snap je het reageerbalkje niet? (Wij eerst ook niet... haha) Klik op het balkje naast 'Reageer als', daarna 'Naam/URL'. Voer jouw naam in en jouw eigen blog (als je die hebt). Klik op 'doorgaan'. Dan kun je je reactie invullen en publiceren maar! :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥